Tips voor het gebruik van uw therapiezolen

Wij geven u graag vier tips voor het gebruik van uw therapiezolen:

1

Zorg voor het gebruik van de therapiezolen voor voldoende ruimte in uw schoenen. Haal de originele binnenzool er daarom uit.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

2

Plaats de therapiezolen in uw schoenen. Zorg dat de bodem van de schoen vlak is zodat de steunzool niet schuin komt te liggen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

3

Het kan zijn dat uw voeten, en misschien ook wel uw lichaam, moeten wennen aan correctie en ondersteuning van uw nieuwe therapiezolen. Draag de therapiezolen iedere dag en breid dit langzaam uit. Gemiddeld bent u binnen één tot twee weken gewend aan de nieuwe therapiezolen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

4

Heeft u veel verschillende schoenen? Dan is het handig om extra therapiezolen te hebben want iedere schoen heeft een andere leest. Een sportschoen vraagt bovendien om een ander soort therapiezool.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

Meer informatie

Hieronder vind u meer informatie over uw therapiezolen. Heeft u andere vragen of wenst u meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 085-2736200 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Op maat

  Niet elke schoen is geschikt voor het dragen van therapiezolen. De therapiezolen van Podozorg passen in schoenen met uitneembaar supplement. Dat zijn schoenen waarin voldoende ruimte is en met een uitneembaar voetbed. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van passende schoenen. Uw podoloog meet de therapiezolen op maat bij u aan. Afhankelijk van uw aandoening of klacht krijgt de therapiezool een bepaalde dikte.

 • Aanpassingen

  Het is mogelijk dat de therapiezolen na het aanmeten nog iets moeten worden aangepast. De eerste aanpassing is gratis. Eventuele verdere aanpassingen zijn voor uw rekening.

  Bij een aantal aandoeningen is na verloop van tijd een ander ontwerp van de therapiezool noodzakelijk. De kosten daarvan komen voor uw rekening. Wanneer u een extra paar therapiezolen wenst, is dit uiteraard mogelijk.

 • Garantie

  Podozorg staat garant voor kwaliteit van de eigen geleverde producten, geeft garantie op productie en materiaalfouten en op de technische levensduur van producten. Er is uiteraard géén sprake van garantie op de therapeutische werking van het product maar u mag wel een adequate prognose verwachten. Podozorg verstrekt therapiezolen op basis van de meest recente technologische inzichten en wetenschappelijk onderzoek.

  Soms is een verdere aanpassing van de therapiezool vereist of zijn aanvullende zorgproducten noodzakelijk.

 • Vergoeding

  De vergoeding van therapiezolen is afhankelijk van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Podozorg kan u informeren over de reguliere vergoedingen die zorgverzekeraars hanteren maar kan niet beoordelen of uw zorgverzekering een vergoeding uitkeert voor de zorg die u ontvangt. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekering voor uw vergoeding.

 • Uw mening telt

  Podozorg streeft ernaar de best mogelijke zorg te leveren. Uw ervaring helpt ons om onze zorg en dienstverlening voortdurend te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen, of het nu gaat om een compliment, een suggestie, een tip of misschien wel een klacht. Wij stellen uw mening zeer op prijs. Stuur een e-mail naar mijnmening@podozorg.nl en laat het ons weten.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie en podotherapie worden vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Marloes

  “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

 • format_quote

  Ervaring van Adrie

  “Nadat ik de zolen ben gaan dragen zijn de klachten volledig verdwenen en heb ook geen medicijnen meer nodig.”

 • format_quote

  Ervaring van Sanne

  “Vriendelijk ontvangen en heel prettig geholpen. Fijn dat er een echo gemaakt is, en dus duidelijk werd hoe erg ziek mijn pees is.”

 • format_quote

  Ervaring van Larissa

  “Het consult was fijn, heel duidelijk en er wordt echt de tijd voor je genomen. Ik ben erg tevreden!”

 • format_quote

  Ervaring van Bart

  “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Hielspoor

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Pijnlijke achillespees

 • Kromme stand van de teen

 • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

 • 30 mei 2024

  Hypermobiliteit en fibromyalgie

  Zorg en zelfzorg bij hypermobiliteit en fibromyalgie, met aandacht voor symptomen en de rol van de podotherapeut / (register) podoloog in de behandeling.

  Door Roy Gieling

 • 06 mei 2024

  Het sinus tarsi syndroom

  Leer alles over het sinus tarsi syndroom: oorzaken, symptomen, en behandelopties voor deze pijn aan de buitenzijde van de enkel.

  Door Erica Last

 • 28 maart 2024

  Het inzetten van e-Health bij voetklachten

  E-Health biedt geavanceerde hulp bij voetklachten, versnelt herstel en verbetert therapietrouw voor duurzame gezondheid.

  Door Jacqueline Lakeman

 • 07 maart 2024

  Voetoefeningen bij hielpijn

  Effectieve rekoefeningen bij hielpijn voor verbeterde lenigheid en klachtenverlichting, aanbevolen door voetspecialisten.

  Door Ellen Karsdorp

 • 25 januari 2024

  Wintersport en voetklachten

  Tijdens de wintersport ontstaan veel voetklachten. Botbreuken, een ski-teen, neuroom van Morton en blauwe- en drukplekken zijn de meest voorkomende.

  Door Gijsbert Lalkens en Frank Henzen

 • 11 januari 2024

  Alles over beenlengte­verschil

  Ontdek alles over beenlengteverschil: wat veroorzaakt het, welke klachten geeft het en hoe wordt het behandeld?

  Door Mienke van der Goot