Tips voor het gebruik van uw therapiezolen

Wij geven u graag vier tips voor het gebruik van uw therapiezolen:

1

Zorg voor het gebruik van de therapiezolen voor voldoende ruimte in uw schoenen. Haal de originele binnenzool er daarom uit.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

2

Plaats de therapiezolen in uw schoenen. Zorg dat de bodem van de schoen vlak is zodat de steunzool niet schuin komt te liggen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

3

Het kan zijn dat uw voeten, en misschien ook wel uw lichaam, moeten wennen aan correctie en ondersteuning van uw nieuwe therapiezolen. Draag de therapiezolen iedere dag en breid dit langzaam uit. Gemiddeld bent u binnen één tot twee weken gewend aan de nieuwe therapiezolen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

4

Heeft u veel verschillende schoenen? Dan is het handig om extra therapiezolen te hebben want iedere schoen heeft een andere leest. Een sportschoen vraagt bovendien om een ander soort therapiezool.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

Meer informatie

Hieronder vind u meer informatie over uw therapiezolen. Heeft u andere vragen of wenst u meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 085-2736200 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 • Op maat

  Niet elke schoen is geschikt voor het dragen van therapiezolen. De therapiezolen van Podozorg passen in schoenen met uitneembaar supplement. Dat zijn schoenen waarin voldoende ruimte is en met een uitneembaar voetbed. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van passende schoenen. Uw podoloog meet de therapiezolen op maat bij u aan. Afhankelijk van uw aandoening of klacht krijgt de therapiezool een bepaalde dikte.

 • Aanpassingen

  Het is mogelijk dat de therapiezolen na het aanmeten nog iets moeten worden aangepast. De eerste aanpassing is gratis. Eventuele verdere aanpassingen zijn voor uw rekening.

  Bij een aantal aandoeningen is na verloop van tijd een ander ontwerp van de therapiezool noodzakelijk. De kosten daarvan komen voor uw rekening. Wanneer u een extra paar therapiezolen wenst, is dit uiteraard mogelijk.

 • Garantie

  Podozorg staat garant voor kwaliteit van de eigen geleverde producten, geeft garantie op productie en materiaalfouten en op de technische levensduur van producten. Er is uiteraard géén sprake van garantie op de therapeutische werking van het product maar u mag wel een adequate prognose verwachten. Podozorg verstrekt therapiezolen op basis van de meest recente technologische inzichten en wetenschappelijk onderzoek.

  Soms is een verdere aanpassing van de therapiezool vereist of zijn aanvullende zorgproducten noodzakelijk.

 • Vergoeding

  De vergoeding van therapiezolen is afhankelijk van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Podozorg kan u informeren over de reguliere vergoedingen die zorgverzekeraars hanteren maar kan niet beoordelen of uw zorgverzekering een vergoeding uitkeert voor de zorg die u ontvangt. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekering voor uw vergoeding.

 • Uw mening telt

  Podozorg streeft ernaar de best mogelijke zorg te leveren. Uw ervaring helpt ons om onze zorg en dienstverlening voortdurend te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen, of het nu gaat om een compliment, een suggestie, een tip of misschien wel een klacht. Wij stellen uw mening zeer op prijs. Stuur een e-mail naar mijnmening@podozorg.nl en laat het ons weten.

Wordt uw behandeling vergoed?

Bij de meeste zorgverzekeraars betaalt u aan de (register) podoloog of podotherapeut alleen de eventuele eigen bijdrage. Wordt uw behandeling volledig vergoed, dan betaalt u natuurlijk helemaal niets. U hoeft de behandeling dan ook niet voor te schieten, uw (register) podoloog of podotherapeut declareert rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
 • format_quote

  Ervaring van Bart

  “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

 • format_quote

  Ervaring van Henk

  “Afspraak maken ging echt vlot! Ik draag nu steunzolen waar ik met plezier op kan lopen en mijn voetklachten zijn in korte tijd verholpen.”

 • format_quote

  Ervaring van Ria

  “Ik ben zeer tevreden over mijn steunzolen. Vanaf de eerste dag heb ik ze hele dagen in m'n schoenen zitten.”

 • format_quote

  Ervaring van Rosa

  “Ik ben heel tevreden over mijn steunzolen en ook over de behandeling en zou Podozorg Yerseke bij anderen aanraden.”

 • format_quote

  Ervaring van Jacqueline

  “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

 • Pijn onder de voorvoet

 • Beknelde zenuw in de voorvoet

 • Hielspoor

 • Pijnlijke achillespees

 • Bult bij de kleine teen

 • Kromme stand van de teen

Recente publicaties

 • 19 september 2023

  Herstel zelf van een ontstoken peesplaat onder de voet

  Een ontstoken peesplaat onder de voet kan veel pijn veroorzaken. Het herstel van een peesplaat ontsteking heb je echter deels zelf in de hand.

  Door Angelique Bekkema

 • 08 september 2023

  Overgewicht en voetklachten

  Overgewicht of obesitas kan zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen zoals diabetes, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en gewrichtsklachten.

  Door Delia de Bliek

 • 24 augustus 2023

  Niet zomaar een blaar: Epidermolysis Bullosa

  Dieper in op Epidermolysis Bullosa: leer de oorzaken, impact en behandelingen van deze complexe erfelijke huidaandoening beter begrijpen.

  Door Marco-Paul Breijer

 • 15 augustus 2023

  Gevoelloze of tintelende tenen (neuroom van Morton)

  Gevoelloze (verdoofde) of tintelende tenen zijn vaak gerelateerd aan een neuroom van Morton. Ontdek de oorzaken, symptomen en behandelopties.

  Door Herman van Dasselaar

 • 21 juli 2023

  Zere voeten na de Nijmeegse Vierdaagse?

  Behandel blaren na de Nijmeegse Vierdaagse. Leer effectieve tips voor blarenpreventie en ontdek hoe je pijnlijke voeten kunt verlichten.

  Door Robert Wonink

 • 13 juli 2023

  De overgang (menopauze) en zere voeten

  De overgang (menopauze) zorgt ervoor dat botten, gewrichten en spieren minder herstellen en veerkrachtig zijn. Dit zorgt voor zere voeten bij opstaan.

  Door Delia de Bliek