Tips voor het gebruik van uw therapiezolen

Wij geven u graag vier tips voor het gebruik van uw therapiezolen:

1

Zorg voor het gebruik van de therapiezolen voor voldoende ruimte in uw schoenen. Haal de originele binnenzool er daarom uit.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

2

Plaats de therapiezolen in uw schoenen. Zorg dat de bodem van de schoen vlak is zodat de steunzool niet schuin komt te liggen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

3

Het kan zijn dat uw voeten, en misschien ook wel uw lichaam, moeten wennen aan correctie en ondersteuning van uw nieuwe therapiezolen. Draag de therapiezolen iedere dag en breid dit langzaam uit. Gemiddeld bent u binnen één tot twee weken gewend aan de nieuwe therapiezolen.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

4

Heeft u veel verschillende schoenen? Dan is het handig om extra therapiezolen te hebben want iedere schoen heeft een andere leest. Een sportschoen vraagt bovendien om een ander soort therapiezool.

Therapiezolen bij Podozorg Nederland

Meer informatie

Hieronder vind u meer informatie over uw therapiezolen. Heeft u andere vragen of wenst u meer informatie? Bel ons via telefoonnummer 085-2736200 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

  • Op maat

    Niet elke schoen is geschikt voor het dragen van therapiezolen. De therapiezolen van Podozorg passen in schoenen met uitneembaar supplement. Dat zijn schoenen waarin voldoende ruimte is en met een uitneembaar voetbed. U bent zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van passende schoenen. Uw podoloog meet de therapiezolen op maat bij u aan. Afhankelijk van uw aandoening of klacht krijgt de therapiezool een bepaalde dikte.

  • Aanpassingen

    Het is mogelijk dat de therapiezolen na het aanmeten nog iets moeten worden aangepast. De eerste aanpassing is gratis. Eventuele verdere aanpassingen zijn voor uw rekening.

    Bij een aantal aandoeningen is na verloop van tijd een ander ontwerp van de therapiezool noodzakelijk. De kosten daarvan komen voor uw rekening. Wanneer u een extra paar therapiezolen wenst, is dit uiteraard mogelijk.

  • Garantie

    Podozorg staat garant voor kwaliteit van de eigen geleverde producten, geeft garantie op productie en materiaalfouten en op de technische levensduur van producten. Er is uiteraard géén sprake van garantie op de therapeutische werking van het product maar u mag wel een adequate prognose verwachten. Podozorg verstrekt therapiezolen op basis van de meest recente technologische inzichten en wetenschappelijk onderzoek.

    Soms is een verdere aanpassing van de therapiezool vereist of zijn aanvullende zorgproducten noodzakelijk.

  • Vergoeding

    De vergoeding van therapiezolen is afhankelijk van het aanvullende pakket van uw zorgverzekering. Podozorg kan u informeren over de reguliere vergoedingen die zorgverzekeraars hanteren maar kan niet beoordelen of uw zorgverzekering een vergoeding uitkeert voor de zorg die u ontvangt. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of informeer bij uw zorgverzekering voor uw vergoeding.

  • Uw mening telt

    Podozorg streeft ernaar de best mogelijke zorg te leveren. Uw ervaring helpt ons om onze zorg en dienstverlening voortdurend te verbeteren. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen, of het nu gaat om een compliment, een suggestie, een tip of misschien wel een klacht. Wij stellen uw mening zeer op prijs. Stuur een e-mail naar mijnmening@podozorg.nl en laat het ons weten.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie en podotherapie worden vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van Ellen

    “Gisteren heb ik mij opgegeven voor de Vierdaagse en dankzij jouw hulp gaat het zeker goed komen met de voorbereidingen.”

  • format_quote

    Ervaring van Frans

    “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

  • format_quote

    Ervaring van Joyce

    “Bij Podozorg werd ik goed en deskundig geholpen. Vooraf werd een duidelijke analyse gemaakt van het klachtenbeeld.”

  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Kromme stand van de teen

  • Pijnlijke achillespees

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 17 april 2025

    Voorvoet varus: symptomen, oorzaken en behandeling

    Voorvoet varus is een afwijking waarbij de voorvoet naar binnen kantelt, wat kan leiden tot pijn, vermoeidheid en een afwijkende loop.

    Door Liesbeth Dijkshoorn

  • 06 maart 2025

    Waarom heb ik koude voeten?

    Koude voeten kunnen ontstaan door een verminderde doorbloeding, hormonale schommelingen of externe factoren. Gerichte aanpassingen helpen om klachten te verminderen.

    Door Delia de Bliek

  • 20 februari 2025

    Pijnklachten rond de achillespees

    Achillespeesklachten door overbelasting of een verkeerde voetstand veroorzaken pijn en stijfheid. Gerichte behandeling helpt om klachten te verminderen.

    Door Loes van Vooren en Eric Wonink

  • 16 januari 2025

    Zweepslag in de kuit

    Zweepslag wordt gekenmerkt door een scherpe pijn in de kuit en komt vaak voor bij sporten zoals atletiek (amateur en professioneel) en voetbal.

    Door Mienke van der Goot

  • 30 december 2024

    Is echografie altijd onschadelijk?

    In principe kan iedereen met interesse in echografie diagnostisch onderzoek uitvoeren. Maar zijn er risico’s die niet voor iedereen zichtbaar zijn?

    Door Robert Wonink

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland