Pijndemping door tapen

De gekleurde tapes zien we op allerlei manieren langs komen, zoals in de sportwereld en bij fysiotherapie. Je komt verschillende namen tegen zoals Cure-tape, Medical-tape en Kinesio-tape maar de toepassing is vrijwel hetzelfde.

In de voetenwereld wordt de tape ook steeds meer gebruikt en met name om meteen een pijnklacht te behandelen, zoals een lokale zwelling door een trauma of overbelastingsklachten aan spieren en pezen in de voet en enkel. Door de tape is er een betere bloedcirculatie en de zwelling neemt af waardoor spieren en pezen ook beter functioneren. Tapen kan ook goed samen met andere therapieën. De tape kan bijvoorbeeld de zooltherapie versterken om het herstel te versnellen.

Aanbrengen en gebruik van de tape

Het aanbrengen van de tape neemt niet veel tijd in beslag, maar het moet soms wel meerdere keren aangebracht worden voor het uiteindelijke resultaat.

De tape is huidvriendelijk en is ook lucht en vocht doorlatend. Doordat de tape rekbaar is voel je die niet zitten en kan meerdere dagen aansluitend gebruikt worden. Het mag zelfs nat worden en kan dus gedragen worden tijdens het douchen.

Voor wie is taping geschikt?

De meeste keren dat taping ingezet wordt in de praktijk is bij overbelastingsklachten van bijvoorbeeld de achillespees, de peesplaat van de voetzool (hielspoor), maar ook andere pezen in de voet kunnen door de tape beter functioneren.

Vind een praktijk

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van taping voor uw voetklacht? Podozorg Nederland is een groep (register) podologen en podotherapeuten die u hier graag in adviseren. Met meer dan negentig Podozorg praktijken zit er altijd een praktijk bij u in de buurt! Klik op de onderstaande knop en vind de dichtstbijzijnde Podozorg praktijk.

Vind een praktijk

Bron foto: Ria Flokstra - Podocentrum Alblasserwaard

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door John Sturris. Hij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Wordt uw behandeling vergoed?

Podologie en podotherapie worden vergoed vanuit aanvullende pakketten. U kunt bij uw eigen zorgverzekering controleren of u recht heeft op vergoeding. Indien dit zo is declareren wij, in de meeste gevallen, elektronisch voor u. In dat geval betaald u alleen een eventuele eigen bijdrage. Wij kunnen u vooraf informeren over de te verwachten kosten.

Lees meer over vergoedingen

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Sija

    “Na een week steunzolen dragen had ik al minder pijn. Nu gaat het super goed en kan ik weer kilometers lopen zonder pijn.”

  • format_quote

    Ervaring van Stella

    “Graag wil ik u bedanken voor de toegestuurde nieuwe steunzolen, ze passen uitstekend. De zolen werden daarnaast erg snel verstuurd, al binnen drie dagen!”

  • format_quote

    Ervaring van Edwin

    “De zolen werken zeer goed. Na erg lang lopen is de pijnklacht nog een 2tje waar het zeker een 8 was.”

  • format_quote

    Ervaring van Jacqueline

    “De podotherapeuten van Podozorg zijn bijzonder prettige zorgverleners. Ik voel me gezien en gehoord.”

  • format_quote

    Ervaring van Marloes

    “Ik ervaar minder klachten zoals vermoeide benen, als ik andere schoenen heb voel ik het gelijk weer.”

arrow_circle_right

Heeft u last van pijnlijke voeten?

Heeft u last van pijn of andere klachten bij het lopen of staan? U bent niet de enige!

In onze Podozorg praktijken doen we dagelijks ervaring en kennis op over een groot aantal voetklachten. Deze kennis en ervaring hebben we gebundeld en voor u beschikbaar gesteld.

Alles over voetklachten

Recente publicaties

  • Pijn onder de voorvoet

  • Hielspoor

  • Beknelde zenuw in de voorvoet

  • Pijnlijke achillespees

  • Kromme stand van de teen

  • Bult bij de kleine teen

Recente publicaties

  • 21 november 2024

    Een tarsale coalitie

    We spreken van een tarsale coalitie wanneer twee voetwortelbeentjes (gedeeltelijk) aan elkaar zijn vergroeid zijn tot één groter botstuk.

    Door Podozorg Nederland

  • 29 oktober 2024

    Pijnlijke voeten door lopen op hoge hakken

    Pijnlijke voeten en voetklachten door het lopen op hoge hakken? Ontdek veelvoorkomende problemen en tips om klachten te voorkomen.

    Door Podozorg Nederland

  • 03 oktober 2024

    Het (afdek)materiaal van uw steunzolen

    Het juiste (afdek)materiaal voor uw steunzolen is essentieel voor uw voetklachten en verlengt de levensduur van de zolen.

    Door Angelique Bekkema

  • 13 augustus 2024

    Shockwave therapie bij hielklachten

    Shockwave therapie voor hielklachten: uitleg over de behandeling, verschillende methoden, en de voordelen van combinatie met therapiezolen.

    Door Bianca Moll

  • 18 juli 2024

    Therapietrouw en podologie

    Het belang van therapietrouw bij podologie: hoe naleving van adviezen en behandelingen essentieel is voor het voorkomen van complicaties en kosten.

    Door Harrie Moerings

  • 20 juni 2024

    Valpreventie bij ouderen

    Leer hoe podologen en podotherapeuten bijdragen aan het voorkomen van valincidenten en ontvang tips voor veilig schoeisel en een veilige thuisomgeving.

    Door Ka Ho Liu